Οργανώστε τις Γρήγορες Ενέργειες στα Windows 10

Οι Γρήγορες Ενέργειες (Quick Actions) αποτελούν ένα μέρος του Κέντρου Ενεργειών (Action Center) στα Windows 10. Όπως λέει και το όνομά τους, οι γρήγορες ενέργειες είναι στην ουσία συντομεύσεις με τη μορφή εικονιδίων που σας δίνουν τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε συγκεκριμένες λειτουργίες του λειτουργικού.

Ορισμένες από τις λειτουργίες που μπορείτε να διαχειριστείτε είναι η τοποθεσία, το άνοιγμα των ρυθμίσεων, το δίκτυο, η φωτεινότητα της οθόνης, η αναστολή ειδοποιήσεων, ο νυχτερινός φωτισμός κλπ.

Οργανώστε τις Γρήγορες Ενέργειες στα Windows 10

Για να το κατανοήσετε λίγο καλύτερα, το κέντρο ενεργειών είναι στην ουσία το αντίστοιχο notification center του κινητού σας και οι γρήγορες ενέργειες είναι τα αντίστοιχα εικονίδια γρήγορης πρόσβασης που εμφανίζονται σε αυτό.

Στο σημερινό άρθρο θα δείτε πού βρίσκονται οι γρήγορες ενέργειες, πώς να επιλέξετε ποιες από αυτές θα εμφανίζονται στο κέντρο ενεργειών αλλά και πώς να τις οργανώσετε για να είναι άμεσα διαθέσιμες ανά πάσα στιγμή.

Που βρίσκονται οι Γρήγορες Ενέργειες (Quick Actions)

Πατώντας στο εικονίδιο του κέντρου ενεργειών στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας εμφανίζεται η αντίστοιχη μπάρα. Στο κάτω μέρος θα βρείτε τις συντομεύσεις των γρήγορων ενεργειών. Ως προεπιλογή, εμφανίζονται μόνο οι τέσσερις εξ’ αυτών.

Οργανώστε τις Γρήγορες Ενέργειες στα Windows 10

Για να εμφανίσετε όλες τις διαθέσιμες ενέργειες, πατήστε στην επιλογή Ανάπτυξη (Expand). Ομοίως, για να επαναφέρετε μόνο τις τέσσερις, πατήστε στην επιλογή Σύμπτυξη (Collapse).

Οργανώστε τις Γρήγορες Ενέργειες στα Windows 10

Συντόμευση: Χρησιμοποιήστε το συνδυασμό των πλήκτρων Win + A για να ανοίξετε το κέντρο ενεργειών

Πώς να οργανώσετε την εμφάνιση των εικονιδίων

Αρχικά, θα πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο των ρυθμίσεων στα Windows 10 και να μεταβείτε στην κατηγορία Σύστημα (System).

Οργανώστε τις Γρήγορες Ενέργειες στα Windows 10

Στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα Ειδοποιήσεις και ενέργειες (Notifications and actions). Εδώ, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, εμφανίζονται όλες οι διαθέσιμες συντομεύσεις (που είναι ενεργοποιημένες) όπως ακριβώς θα τις βλέπετε και στο κέντρο ενεργειών.

Οργανώστε τις Γρήγορες Ενέργειες στα Windows 10

Για να αλλάξετε τη θέση των εικονιδίων, απλά επιλέξτε ένα εικονίδιο και σύρετε το στη θέση που επιθυμείτε. Η αλλαγή σας αποθηκεύεται αυτόματα.

Προσθήκη ή κατάργηση γρήγορων ενεργειών

Πολύ πιθανόν να μη χρησιμοποιείτε όλες τις διαθέσιμες γρήγορες ενέργειες στον υπολογιστή σας. Για το λόγο αυτό, καλό θα ήταν να τις αποκρύψετε έτσι ώστε να κρατήσετε μόνο τα εικονίδια που σας ενδιαφέρουν.

Πατήστε στην επιλογή Προσθήκη ή κατάργηση γρήγορων ενεργειών (Add or remove quick actions). Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε ποιες γρήγορες ενέργειες θα εμφανίζονται στο κέντρο ενεργειών του υπολογιστή σας. Για παράδειγμα, αν δε χρησιμοποιείτε τη Λειτουργία tablet ή τις VPN συνδέσεις, γιατί να τις εμφανίζετε;

Οργανώστε τις Γρήγορες Ενέργειες στα Windows 10

Μάλιστα, απενεργοποιώντας όλα τα εικονίδια στην ουσία απενεργοποιείται παράλληλα και η δυνατότητα των γρήγορων ενεργειών στα Windows 10. Έτσι, μένει ακόμη περισσότερος χώρος για την προβολή ειδοποιήσεων στο κέντρο ενεργειών.

Αυτό ήταν!

Προσωπικά, χρησιμοποιώ ορισμένες από τις γρήγορες ενέργειες στην καθημερινότητά μου, κυρίως την αναστολή ειδοποιήσεων και το νυχτερινό φωτισμό. Εσείς;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*