Το Skype σταμάτησε να λειτουργεί, πώς να το διορθώσετε

Δείτε πώς να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα «κρασαρίσματος» στο Skype για τα Windows μετά από το update στην τελευταία έκδοση.

Τις προηγούμενες ημέρες χρειάστηκε να αντιμετωπίσω ένα πρόβλημα που παρουσίαζε το Skype σε υπολογιστή φίλου. Μετά από την αυτόματη εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης (6.16.64.105) το Skype «κράσαρε» συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε κατά τη σύνδεση στο λογαριασμό είτε κατά τη συνομιλία.

Αν και δεν είχα φυσική επαφή με τον υπολογιστή, φαίνεται ότι μία λύση που προτείνεται στην κοινότητα του Skype λειτουργεί και διορθώνει το πρόβλημα. Αν αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα, δείτε παρακάτω πώς να επαναφέρετε το Skype στις αρχικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Το Skype κρασάρει, δείτε πώς να το διορθώσετε

Αρχικά, τερματίστε την εφαρμογή Skype και βεβαιωθείτε ότι δε «τρέχει» στον υπολογιστή σας. Ρίξτε μια ματιά στη Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) και αν βρείτε την διεργασία με το όνομα Skype, πατήστε δεξί κλικ και επιλέξτε Τέλος εργασίας (End process).

Το Skype σταμάτησε να λειτουργεί, πώς να το διορθώσετε

Στη συνέχεια, ανοίξτε το παράθυρο της Εκτέλεσης (Run), πληκτρολογήστε την εντολή %appdata% και πατήστε Enter ή πατήστε στο κουμπί OK. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Win + R για να ανοίξετε απευθείας την Εκτέλεση στον υπολογιστή σας.

Το Skype σταμάτησε να λειτουργεί, πώς να το διορθώσετε

Αμέσως μετά θα ανοίξει ένα παράθυρο του File Explorer στο φάκελο AppData. Βρείτε το φάκελο Skype και αλλάξτε το όνομα του όπως για παράδειγμα Skype_old.

Το Skype σταμάτησε να λειτουργεί, πώς να το διορθώσετε

Έπειτα, ανοίξτε εκ νέου την Εκτέλεση (Run), πληκτρολογήστε την εντολή %temp%\skype και πατήστε Enter ή στο κουμπί ΟΚ.

Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί διαγράψτε το φάκελο DbTemp.

Το Skype σταμάτησε να λειτουργεί, πώς να το διορθώσετε

Αυτό ήταν. Ανοίξτε το Skype και ελέγξτε αν το πρόβλημα έχει λυθεί.

Τα παραπάνω βήματα αφορούν τη desktop έκδοση του Skype και όχι την εφαρμογή που θα βρείτε μέσα από το Windows Store των Windows 8/8.1.

Σημείωση: Η συγκεκριμένη λύση ενδεχομένως να μη λειτουργήσει στη δική σας περίπτωση καθώς ενδεχομένως να αντιμετωπίζετε διαφορετικό πρόβλημα. Μπείτε στο Winuser.gr, περιγράψτε μας αναλυτικά το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με το Skype και θα σας βοηθήσουμε να το διορθώσετε.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

16 Comments

 1. ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ (ΗΛΕΚ/ΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ) ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ.
  Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ SKYPE
  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΗ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ MICROSOFT ( ΜΕΣΩ Ε MAIL)

  6977253137

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

  • Μετά την αυτόματη αναβάθμιση του skype σε σταθερό υπολογιστή με vista βγάζει διαρκώς μήνυμα οτι δεν μπορεί να συνδεθεί ελέγξετε την σύνδεση στο internet.
   Τι μπορώ να κάνω γι αυτό;

 2. Ευχαριστώ πολύ, ακολούθησα τις οδηγίες σου και το πρόβλημα μου με το Skype προς το παρόν δείχνει να λύθηκε.

 3. Καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας… Έχω skype στο κινητό είναι android ….απο χθες δεν μου βγάζει τα μηνύματα στην σωστη σειρα…δηλαδή Στέλνω πχ ” γεια σου” και αντί να μου το εμφανίζει να το βλέπω …το μεταφέρει στα μυνήματα της χθεσινης μέρας, σε άσχετη σειρα….τι πρεπει να κάνω?

 4. Έχω έναν λογ/μό Skype από πολύ παλιά. Πριν μερικούς μήνες, ανταποκρινόμενος στις προτροπές για update, διαπίστωσα ότι δεν τερματιζόταν το update και έπαιρνα μήνυμα σχετικό με “HKEY_CURRENT_USER\…………” που κατέληγε σε “Σφάλμα 1603” !
  Το “παρατούσα” και όλα δούλευαν κανονικά, μέχρι χθες που αποφάσισα να προχωρήσω με την “Βοήθεια” που προσφέρει η “Skype” και πληκτρολόγησα το “Σφάλμα 1603” στο “ψακτίρι” που οδηγήθηκα.
  Η “προσφερθείσα” λύση ήταν: “Να απεγκαταστήσω το Skype, να κατεβάσω την lated edition και να κάνω καινούρια εγκατάσταση.
  Στο Control Panel είδα ότι υπήρχε εγκατεστημένο και ένα άλλο πρόγραμμα, το “Skype Click to Call” το οποίον υπέθεσα ότι έχει εγκατασταθεί με κάποιο update παλαιότερα και ξεκίνησα πρώτα την απεγκατάσταση αυτού, που όμως δεν πραγματοποιήθηκε και έδωσε “Σφάλμα 2738”. Έτσι κατόπιν προχώρησα στην απεγκατάσταση του “Skype” κανονικά και κατόπιν την εγκατάσταση του ΝΕΟΥ !
  Η Εγκατάσταση όμως είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να γίνει και παίρνω τα ίδια μηνύματα…
  Το Laptop που έχω, είναι Windows XP Service Pack 3, (όλα αυθεντικά) και υποστηρίζεται από (επίσης αυθεντικό) MacAfee Total Protection.
  Έκανα και έλεγχο με το Free-Mawarebytes και είναι καθαρό!
  Υπάρχει κάποια λύση ;;;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

   • Καλημέρα!
    Τελικά η λύση βρέθηκε με “υπόθεση εύρεσης βλάβης ηλεκτρονικού” μια και 40 χρόνια με αυτές ζούσα…
    Συγκεκριμένα, στο Laptop υπάρχουν 2 users! Ο 1ος (εγώ) από το αρχικό σετάρισμα με την αγορά και ο 2ος (πάλι εγώ) που δημιουργήθηκε μετά από (λανθασμένο;) format και επανεγκατάσταση των Windows!
    Έτσι, εφ’ όσον το αρχικό μήνυμα περιείχε κάποιο κλειδί (βλ. παραπάνω «HKEY_CURRENT_USER\…………») δοκίμασα τη λύση με το εργαλείο της Microsoft αλλά αλλάζοντας user, οπότε έγινε κανονική απεγκατάσταση του παλιού Skype και επανεγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης.
    Τα γράφω αυτά, για τυχόν βοήθεια κάποιου άλλου με τα ίδια συμπτώματα στο πρόβλημα.
    Και πάλι ευχαριστώ για τη συνομιλία και την ανταπόκρισή σας!
    Καλή εβδομάδα!

 5. Δυστυχώς τα έχω κάνει όλα αυτά και πάλι με βγάζει σε αδιέξοδο!
  http://shell.windows.com/fileassoc/0409/xml/redir.asp?Ext=DiagCab
  Από εκεί δεν συνεχίζει…
  Δεν μπορώ επίσης να απεγκαταστήσω το “Skype Click to Call” που μου δίνει Error 2738 !
  Αν γνωρίζετε κάτι άλλο περιμένω!
  Ευχαριστώ για την ανταπόκριση!!!

 6. TO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ …ΣΕ ΜΕΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ
  ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

 7. δεν μπορω να κανω κληση, δεν καλει ουτε καν το sound test. τι μπορω να κανω? (εχω κανει ηδη απεγκατασταση και εγκατασταση και ακολουθησα τις παραπανω συμβουλες αλλα δεν λειτουργει)

 8. Καλημέρα!

  Προσπαθούσα να συνδεθώ στο skype από χθες και δεν με βάζει μέσα. Έχω αλλάξει μέχρι και κωδικό πρόσβασης, αλλά το μήνυμα που μου βγάζει συνεχώς είναι το εξής: ” Λυπούμαστε αλλά τα στοιχεία σύνδεσής σας δεν αναγνωρίστηκαν. Παρακαλώ ελέγξτε το όνομα Skype και τον κωδικό πρόσβασης και δοκιμάστε ξανά.”
  Γιατί γίνεται αυτό; Αφού βάζω σωστά τα στοιχεία μου και το τηλέφωνο. Μπορεί να φταίει η έκδοση;

  Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 9. Έχω πρόβλημα με τη κάμερα σε windows phone 535 dual sim με windows 10 μετά τη τελευταία αναβάθμιση!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*