Το Torrentz.eu σταμάτησε στη λειτουργία του [update]

Η ιστοσελίδα torrentz.eu σταμάτησε τη λειτουργία της σήμερα μετά από την παρέμβαση της αστυνομίας.

Το Torrentz.eu αποτελεί τη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης torrents και πλέον η λειτουργία του έχει ανασταλεί. Έπειτα από τα παρόμοια γεγονότα σε Isohunt και Pirate Bay, οι αρχές φαίνεται ότι έχουν βάλει στόχο να βάλουν ένα τέλος στα μεγαλύτερες ιστοσελίδες παράνομου media περιεχομένου.

Το Torrentz.eu σταμάτησε στη λειτουργία του

Το Torrent Freak αναφέρει ότι το τμήμα Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας της αστυνομίας του Λονδίνου είχε στείλει αρκετές προειδοποιήσεις στους παρόχους (registrars) παρόμοιων ιστοσελίδων για να σταματήσουν την παράνομη δραστηριότητα των πελατών τους και σήμερα ήταν η καθοριστική ημέρα για το Torrentz.eu. Αν και η λειτουργία του έχει ανασταλεί, το domain name ανήκει ακόμη στους ιδιοκτήτες του και δεν αποκλείεται να το μετακινήσουν σε άλλο πάροχο για μία ενδεχόμενη επαναλειτουργία στο μέλλον.

Προς το παρόν, αν και το Torrentz.eu δεν είναι διαθέσιμο, τα domains torrentz.ch και torrentz.me λειτουργούν κανονικά ως εναλλακτική λύση.

Update 27/05: Το Torrentz.eu είναι και πάλι online.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*