Η τιμή των Windows 8.1 για όλες τις εκδόσεις

Η Microsoft ανακοίνωσε τις τιμές που θα πωλούνται στην αγορά τα Windows 8.1 από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας στις 18 Οκτωβρίου 2013.

Η λιανική τιμή πώλησης της απλής έκδοσης των Windows 8.1 είναι $119.99 ενώ για την έκδοση Pro η τιμή είναι $199.99. Το Windows 8.1 Pro Pack, δηλαδή η αναβάθμιση από την απλή έκδοση των 8.1 στην Pro θα κοστίζει $99.99. Το Windows Media Center παραμένει διαθέσιμο για τους κατόχους της Pro έκδοσης και η τιμή διατηρείται η ίδια στα $9.99. Επίσης, η αναβάθμιση από τα Windows 8 στα Windows 8.1 θα είναι δωρεάν για όλους τους χρήστες χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

windows-8-1-price-packaging

Δείτε: Ποιες είναι οι διαθέσιμες εκδόσεις των Windows 8

Τα Windows 8.1 θα διατίθενται τόσο στην retail συσκευασία τους με το συνοδευόμενο DVD εγκατάστασης όσο και ως download με την αγορά και πληρωμή online από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Microsoft. Η διαφορά σε σύγκριση με τα Windows 8 είναι ότι η Microsoft πλέον θα προσφέρει τις full εκδόσεις των Windows 8.1 και όχι τις εκδόσεις αναβάθμισης που απαιτούσαν μία προηγούμενη έκδοση των Windows.

Αναβάθμιση από Windows XP, Vista και Windows 7

Η αναβάθμιση στα Windows 8.1 από προηγούμενη έκδοση των Windows μπορεί να γίνει είτε με τη χρήση του DVD είτε μέσω του αρχείου που θα κατεβάσουν μετά την online αγορά του λειτουργικού.

Οι χρήστες των Windows 7 θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν τα προσωπικά τους αρχεία κατά την αναβάθμιση ωστόσο δε θα διατηρηθούν οι ρυθμίσεις του λειτουργικού και οι εγκατεστημένες εφαρμογές.

Η αναβάθμιση από τα Windows XP και Vista δεν υποστηρίζεται πλέον και οι χρήστες θα χρειαστεί να αναβαθμίσουν στα Windows 8.1 πραγματοποιώντας καθαρή εγκατάσταση του λειτουργικού (clean install). Αυτό σημαίνει ότι προσωπικά αρχεία, ρυθμίσεις και εφαρμογές δε θα διατηρηθούν και θα πρέπει να κρατήσετε τα αντίστοιχα backup των δεδομένων σας προκειμένου να τα επαναφέρετε μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.

Τέλος, οι χρήστες που θα αναβαθμίσουν δωρεάν από τα Windows 8 στα Windows 8.1 θα μπορούν να διατηρήσουν ρυθμίσεις, εφαρμογές και προσωπικά αρχεία κατά τη διαδικασία αναβάθμισης.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*