100 εκ. πωλήσεις για τα Windows 8 το πρώτο εξάμηνο

Η Microsoft αποκάλυψε σήμερα ότι έχουν πουληθεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια άδειες χρήσης των Windows 8 μέσα στο πρώτο εξάμηνο της κυκλοφορίας του νέου λειτουργικού.

Τα νούμερα των πωλήσεων συμπεριλαμβάνουν τις αναβαθμίσεις στα Windows 8 και τις άδειες χρήσης που έχουν πουληθεί στους κατασκευαστές (OEM), χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται οι πωλήσεις μέσω των volume-licensing αδειών για επιχειρήσεις. Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό αν στα 100 εκατομμύρια πωλήσεις έχουν συμπεριληφθεί και αυτές των Windows RT.

100 εκ. πωλήσεις για τα Windows 8 το πρώτο εξάμηνο

Οι προηγούμενες ανακοινώσεις για τις πωλήσεις των Windows 8 ήταν τα 40 εκατομμύρια τον πρώτο μήνα κυκλοφορίας από τις 26 Οκτωβρίου 2012 και έπειτα τα 60 εκατομμύρια άδειες χρήσης των Windows 8 στις αρχές του Ιανουαρίου. Η χαμηλή τιμή αναβάθμισης και οι προσφορές αγοράς των Windows 8 έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα ανεβασμένα ποσοστά τους πρώτους μήνες που μετά τη λήξη τους η άνοδος συνεχίστηκε με πιο αργούς ρυθμούς και βασίζεται κυρίως σε πωλήσεις νέων Windows 8 υπολογιστών και tablets.

ΔΕΣ: Το έξυπνο και μοναδικό Acer Aspire R7 laptop

Τρία χρόνια πριν, η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι περισσότερες από 100 εκατομμύρια άδειες χρήσης των Windows 7 είχαν πουληθεί στο πρώτο εξάμηνο κυκλοφορίας, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση των Windows 8. Μπορεί τα δεδομένα να είναι αρκετά παρόμοια, ωστόσο οι πωλήσεις των Windows 7 κατά μέσο όρο άγγιζαν τα 20 εκ./μήνα ενώ των Windows 8 τα 16,7 εκ./μήνα.

Η κατάσταση ενδεχομένως να αλλάξει με την κυκλοφορία των Windows 8.1 τους επόμενους μήνες αλλά και την είσοδο της Microsoft στην αγορά των μικρότερων tablets που θα ανταγωνιστούν το iPad mini και το Google Nexus 7.

[ via ]

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*