Η broadband σύνδεση νομικό δικαίωμα στην Φιλανδία

Και ενώ στην Ελλάδα ακούμε για νέους νόμους και ετοιμαζόμαστε να βγούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε, στην Φιλανδία ψηφίστηκε νόμος ο οποίος μπαίνει σε εφαρμογή από σήμερα και αναγνωρίζει ως νόμιμο δικαίωμα κάθε πολίτη την broadband σύνδεση στο internet με κατώτερη ταχύτητα το 1 Mbps. Όπως δήλωσε η υπουργός επικοινωνίας της Φιλανδίας Suvi Linden, ο λόγος που ψηφίστικε ο νόμος είναι το γεγονός ότι “το internet δεν είναι πλέον μόνο για διασκέδαση” και ότι όλοι έχουν δικαίωμα στην “κοινωνία της πληροφορίας”. Αυτή τη στιγμή το 96% του πληθυσμού είναι ήδη online και μένουν μόνο περίπου 4000 νοικοκυριά να αποκτήσουν broadband σύνδεση για να “ολοκληρωθεί” ο νέος νόμος.

Σαν να μην έφτανε αυτό, σε περίπτωση που κάποιοι επωφελούμενοι από τον νέο νόμο υποπέσουν σε “πειρατεία” (file-sharing), η υπουργός δήλωσε ότι οι υπεύθυνοι θα στέλνουν απλώς “γράμματα” στους παράνομους διακινητές αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τους “κόβουν” την πρόσβαση.

Αν και πιστεύω ότι όσον αφορά την πειρατεία θα υπάρξουν αντιδράσεις κυρίως από πλευράς εταιρειών, ωστόσο προκαλεί καλή εντύπωση το γεγονός ότι μια κυβέρνηση προσπαθεί να ενσωματώσει το διαδίκτυο στα δικαιώματα και την καθημερινή ζωή των πολιτών της.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*