Core Temp: Ελέγξτε τη θερμοκρασία του υπολογιστή σας

Αν δεν θέλετε να δείτε να βγαίνουν καπνοί από τον υπολογιστή σας και να τρέχετε πανικόβλητοι, καλό θα ήταν να ελέγχετε την θερμοκρασία του υπολογιστή σας. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες στο εσωτερικό του υπολογιστή, είτε είναι desktop είτε laptop, είναι εμφανώς μεγαλύτερες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Με το Core Temp μπορείτε να βλέπετε στο system tray της γραμμής εργασιών την θερμοκρασία του επεξεργαστή σας (και των πυρήνων του) ανά πάσα στιγμή. Είναι αρκετά ελαφρύ χωρίς να επιβαρύνει το σύστημα και ικανοποιητικά ακριβές ως προς τις μετρήσεις θερμοκρασίας, αφού χρησιμοποιεί το Digital Thermal Sensor (DTS), δηλαδή ένα ψηφιακό μετρητή που βρίσκεται δίπλα στο πιο ζεστό μέρος του κάθε πυρήνα του υπολογιστή.

Ένα από τα ωραία χαρακτηριστικά του Core Temp είναι η δυνατότητα να εμφανίζει την θερμοκρασία για κάθε πυρήνα (core) του επεξεργαστή σας. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να κάνετε κλικ πουθενά για να δείτε επιπλέον θερμοκρασίες του υπολογιστή.

Στην κεντρική οθόνη εμφανίζονται κάποιες πληροφορίες του επεξεργαστή σας στο πάνω μέρος ενώ παράλληλα εμφανίζει τις θερμοκρασίες των πυρήνων του.

Ας δούμε μερικές από τις ρυθμίσεις τις οποίες προσφέρει.

Επιλέγοντας Settings από το μενού Options εμφανίζεται το παράθυρο των ρυθμίσεων.

Στην καρτέλα General μπορείτε να επιλέξετε την εκκίνηση του Core Temp όταν ανοίγετε τον υπολογιστή σας και την συχνότητα καταγραφής της θερμοκρασίας. Υπάρχει και ρύθμιση για το logging, με την οποία μπορείτε να έχετε ένα αρχείο των θερμοκρασιών του υπολογιστή για μια συγκεκριμένη ώρα που θα ορίσετε εσείς.

Μπορείτε να εμφανίσετε τις θερμοκρασίες σε τιμές Fahrenheit, μέσα από την καρτέλα Display, να εμφανίζεται ελαχιστοποιημένο το παράθυρο κάθε φορά που ανοίγετε το Core Temp ή να “κλείνει” στο system tray κάθε φορά που κλείνετε το παράθυρο από το κουμπί X. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε τα χρώματα εμφάνισης της θερμοκρασίας, ποιες θερμοκρασίες θα εμφανίζονται καθώς και να προσθέσετε επιπλέον εικονίδια όπως την συχνότητα του επεξεργαστή και του φόρτου του.

Υπάρχουν αρκετές επιπλέον ρυθμίσεις τις οποίες μπορείτε να τις ανακαλύψετε μόνοι σας.

Κατεβάστε το από την επίσημη σελίδα.

Προσοχή: Η έκδοση που προτείνει ο developer του Core Temp περιέχει ανεπιθύμητα προγράμματα που ενδεχομένως να εγκατασταθούν παράλληλα με το πρόγραμμα. Για το λόγο αυτό, προτείνεται να κατεβάσετε την portable έκδοση, που είναι “καθαρή”, από τους συνδέσμους που εμφανίζονται πατώντας στην επιλογή More downloads.[/do]
About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

8 Comments

  • Που το βασίζεις αυτό; Είσαι σίγουρος ότι έχεις κατεβάσει την εφαρμογή από την επίσημη ιστοσελίδα;

   Το CoreTemp δεν περιέχει κανένα ιό, άλλωστε δε θα πρότεινα ποτέ μία κακόβουλη εφαρμογή. Ενδεικτικά, μπορείς να δεις την αναφορά στο VirusTotal.

   • Κι όμως φίλε μου, μόλις εγκατέστησα την εφαρμογή και την άνοιξα το antivirus (kaspersky) δεν προλάβαινε να μπλοκάρει τα αρχεία του, μέχρι και στους σελιδοδείκτες άλλαξε την πρώτη σελίδα και στον Internet Explorer ακόμη δεν μπορώ να την αλλάξω.
    Κι αυτή είναι η αναφορά από το antivirus

    Τύπος: λογισμικό adware (4)
    not-a-virus:HEUR:AdWare.MSIL.Kranet.heur Διαγράφηκε 26/8/2014 9:08:57 πμ C:\Program Files (x86)\PodoWeb\PodoWeb.FirstRun.exe// res_0002
    not-a-virus:HEUR:AdWare.Win32.Kranet.heur Διαγράφηκε 26/8/2014 9:08:49 πμ C:\Program Files (x86)\PodoWeb\ updater.exe
    not-a-virus:HEUR:AdWare.MSIL.Kranet.heur Διαγράφηκε 26/8/2014 9:07:02 πμ C:\Program Files (x86)\PodoWeb\updatePodoWeb.exe// res_0001
    not-a-virus:HEUR:AdWare.NSIS.Zaitu.heur Διαγράφηκε 26/8/2014 5:31:19 μμ c:\users\fain\appdata\local\temp\ podowebsetup.exe
    Τύπος: Άγνωστο (3)
    PodoWeb.FirstRun.exe Διαγράφηκε 26/8/2014 9:08:57 πμ C:\Program Files (x86)\PodoWeb\ PodoWeb.FirstRun.exe
    optprosetup.exe Διαγράφηκε 26/8/2014 9:08:46 πμ c:\users\fain\appdata\local\temp\ optprosetup.exe
    updatePodoWeb.exe Διαγράφηκε 26/8/2014 9:07:02 πμ C:\Program Files (x86)\PodoWeb\ updatePodoWeb.exe
    Τύπος: phishing URL (1)
    Κακόβουλη διεύθυνση URL Ανενεργό 26/8/2014 9:02:40 πμ http://d3oxtn1x3b8d7i.cloudfront.net/binno/ get_pre_offering_checks?uid=B1440E9EF18C412CBF0A0D424F4E7AD3&v=2.2.0u&v1=U2VyaWFsTnVtYmVyICBWZXJzaW9uICAgICANDQpCN1lYR1cxICAgICAgIERFTEwgICAtIDE&affid=coretemp10&sid=coretemp10&s=0
    Τύπος: άλλο κακόβουλο λογισμικό (1)
    PDM:Trojan.Win32.Bazon.a Διαγράφηκε 26/8/2014 9:08:26 πμ c:\users\fain\appdata\local\temp\ optimizerpro.exe

    • Σ’ ευχαριστώ για την αναφορά, όντως έχεις δίκιο και θα φροντίσω να ενημερώσω το άρθρο. Χρησιμοποιούσα την standalone έκδοση (από το more downloads) που είναι καθαρή και δεν το είχα παρατηρήσει. Αντιθέτως η έκδοση που προτείνεται από τον developer είναι γεμάτη με ανεπιθύμητα προγράμματα, αν και μπορείς να πατήσεις Decline για να μην εγκατασταθούν, ωστόσο το θεωρώ απαράδεκτο.

     • Το site techster το παρακολουθώ πάρα πολύ καιρό, δεν θυμάμαι πότε έκανα εγγραφή…. και λαμβάνω τα άρθρα με e-mail, γι αυτό και εγκατέστησα το πρόγραμμα με κλειστά τα μάτια.
      Θέλω να μου πείς πως να καθαρίσω τον Internt Explorer από την αρχική σελίδα που μού κόλλησε το κακόβουλο πρόγραμμα, μην μου πεις απ΄τις επιλογές, το έκανα, δεν αφαιρείται, τον chrome και τον Mozilla τους απ΄εγκατέστησα και ξανά εγκατέστησα και είναι εντάξει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*