Άσε με να το “γκουγκλάρω” για σένα, φίλε μου

Όταν οι φίλοι σας βαριούνται να «γκουγκλάρουν» οτιδήποτε, κάντε το εσείς γι’ αυτούς και ίσως γλυτώσετε από εκνευριστικές ερωτήσεις στο μέλλον.

Καλώς ή κακώς, ζούμε πλέον στην εποχή της πληροφορίας. Αυτό σημαίνει πως οτιδήποτε θέλουμε να μάθουμε, ακόμη και αν δε γνωρίζουμε τίποτα για ένα συγκεκριμένο θέμα, είναι πολύ εύκολο να ενημερωθούμε χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησης της Google.

Είναι τόσο, μα τόσο, απλό αλλά η βαρεμάρα ορισμένων καταντάει εξοργιστική. Δε ξέρω για εσάς αλλά σε μένα το φαινόμενο είναι καθημερινό. Όλο και κάποιο μήνυμα από γνωστούς ή αγνώστους έρχεται στο inbox με ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με μια απλή αναζήτηση. Πραγματικά, είναι πιο χρονοβόρο να στείλεις σε κάποιον μήνυμα με την ερώτηση σου από το να ανοίξεις μία νέα καρτέλα και να αναζητήσεις αυτό που ψάχνεις.

Let me Google that for you ή άσε με να το «γκουγκλάρω» για σένα

Η ιστοσελίδα lmgtfy.com δε θα σας δώσει τη λύση, ωστόσο θα φροντίσει να περάσει έμμεσα ένα μήνυμα στον συνομιλητή σας ότι η ερώτηση του μπορεί να απαντηθεί με ένα απλό Google Search.

Μπείτε στο lmgtfy.com, πληκτρολογήστε τις λέξεις κλειδιά όπως ακριβώς θα κάνατε στην αναζήτηση της Google και πατήστε enter. Ακριβώς από κάτω θα εμφανιστεί ένας σύνδεσμος (link) τον οποίο θα στείλετε στον φίλο/γνωστό σας.

Άσε με να το "γκουγκλάρω" για σένα, φίλε μου

Ανοίγοντας το link, ο φίλος σας θα δει ένα σύντομο animation με αυτό που πληκτρολογήσατε στο πεδίο της αναζήτησης και έπειτα θα τον μεταφέρει αυτόματα στα αντίστοιχα αποτελέσματα της αναζήτησης για να βρει την απάντηση που ψάχνει.

Βέβαια, ακόμη και αυτή η διαδικασία μπορεί να είναι βαρετή για εσάς αλλά αν ο φίλος καταλάβει το μήνυμα ότι δε χρειάζεται να επικοινωνεί μαζί σας για τόσο απλές ερωτήσεις τότε έχετε κερδίσει λίγο χρόνο για τον εαυτό σας σε βάθος χρόνου.

Επιπλέον, πατώντας στο μενού Search μπορείτε να επεκτείνετε τις δυνατότητες αναζήτησης σε εικόνες, χάρτες, videos, κλπ., εκτός του κλασικού web search.

Άσε με να το "γκουγκλάρω" για σένα, φίλε μου

Έχει πλάκα, δοκιμάστε το!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*