Πώς να διαγράψετε το Ιστορικό ιστού του Google λογαριασμού σας

Μία νέα πολιτική απορρήτου πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία από την πρώτη ημέρα του Μαρτίου η οποία, με απλά λόγια, θα συνδυάσει και θα ενοποιήσει τις διαφορετικές πολιτικές των υπηρεσιών της Google σε μία ενιαία, που σημαίνει ότι όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα του λογαριασμού σας θα συμβάλλουν σε μια ακόμα πιο εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης.

Αν έχετε ενεργοποιημένο το Ιστορικό ιστού, ή αλλιώς το Web history του Google λογαριασμού σας, θα λαμβάνετε αποτελέσματα στις αναζητήσεις και την περιήγηση σας στο internet τα οποία θα συσχετίζονται με τα ήδη αποθηκευμένα δεδομένα του ιστορικού σας. Αν και σε πολλούς ίσως αυτό το θέμα να είναι αδιάφορο, ωστόσο μπορείτε να διαγράψετε το προηγούμενο ιστορικό σας για ακόμα πιο “αντικειμενική” περιήγηση, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Αφού συνδεθείτε στον Google λογαριασμό σας, μεταβείτε στη διεύθυνση http://www.google.gr/history

Στη σελίδα που θα μεταφερθείτε θα δείτε το ιστορικό των ιστοσελίδων που έχετε επισκεφθεί, των εικόνων, των βίντεο στο Youtube, των αναζητήσεων, κλπ., που βρίσκεται ήδη αποθηκευμένο καθώς ήσασταν συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας. Πατώντας σε κάθε μία από τις κατηγορίες στην αριστερή στήλη μπορείτε να δείτε ξεχωριστά τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί.

Για να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό σας πατήστε στο κουμπί Κατάργηση όλου του Ιστορικού ιστού (Remove all Web History), όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Επιβεβαιώστε τη διαγραφή πατώντας στο κουμπί ΟΚ.

Αυτό ήταν! Όπως θα δείτε στην κεντρική σελίδα του Google ιστορικού σας, όλα τα αποθηκευμένα δεδομένα έχουν διαγραφεί.

Επίσης, παράλληλα με τη διαγραφή, αυτόματα θα σταματήσει, προσωρινά, η καταγραφή του ιστορικού σας. Αν θέλετε να συνεχίσει και πάλι η καταγραφή πατήστε στο κουμπί Συνέχεια (Resume), για να την ενεργοποιήσετε.

Να σημειώσουμε ότι η παραπάνω καταγραφή του ιστορικού ισχύει μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι με τον Google λογαριασμό σας. Φυσικά, ακόμα και αν απενεργοποιήσετε το ιστορικό, η Google θα συνεχίσει να καταγράφει τις κινήσεις σας, ανώνυμα, για δικούς της σκοπούς, με τη διαφορά ότι πλέον δε θα προβάλλονται εξατομικευμένα αποτελέσματα βάση των αναζητήσεών σας.

Τέλος, μιας και δεν ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω στο συγκεκριμένο άρθρο σχετικά με τη νέα πολιτική απορρήτου της Google, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στη νέα πολιτική καθώς επίσης και στα βασικά στοιχεία του Ιστορικού ιστού.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*