Τέλος για τα linked accounts στο Outlook.com

Σε μια προσπάθεια να ενοποιήσει τους διαφορετικούς λογαριασμούς σε ένα βασικό Outlook.com λογαριασμό, η Microsoft προχωρά στη διακοπή υποστήριξης των συνδεδεμένων λογαριασμών (linked accounts) για τους χρήστες.

Οι συνδεδεμένοι λογαριασμοί έδιναν τη δυνατότητα στο χρήστη να «μεταπηδήσει» από ένα λογαριασμό σε άλλο μέσα από το περιβάλλον του Outlook.com χωρίς να χρειάζεται η αποσύνδεση και επανασύνδεση ξανά, γεγονός που έκανε ακόμη πιο πρακτική τη διαχείριση διαφορετικών λογαριασμών.

Τέλος για τα linked accounts στο Outlook.com

Πλέον, με τη διακοπή της υποστήριξης, η Microsoft ωθεί τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τα ψευδώνυμα (alias) μέσω των οποίων μπορούν να προσθέσουν περισσότερους από έναν λογαριασμούς και να τους διαχειρίζονται μέσα από το περιβάλλον του Outlook.com του βασικού λογαριασμού.

ΔΕΙΤΕ: Δημιουργία και διαχείριση ψευδωνύμων στο Outlook.com

Η ασφάλεια των λογαριασμών είναι ένας από τους κύριους λόγους για αυτή την αλλαγή. Παρατηρήθηκε ότι αν και οι χρήστες κρατούσαν ενημερωμένο το βασικό λογαριασμό, παραμελούσαν τους δευτερεύοντες και έτσι έδινε τη δυνατότητα σε τρίτους να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση ευκολότερα. Με τα ψευδώνυμα, οι χρήστες θα μπορούν να συνδυάσουν όλους τους λογαριασμούς σε έναν για μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη διαχείριση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για τους χρήστες που έχουν ήδη διαφορετικούς λογαριασμούς η Microsoft προσφέρει δύο λύσεις για την ενοποίηση των λογαριασμών σε ένα, με την αυτόματη προώθηση των emails στο βασικό λογαριασμό και τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικού λογαριασμού κατά την αποστολή emails. Μάλιστα, τις προηγούμενες εβδομάδες δόθηκε επίσης η δυνατότητα σύνδεσης στο Outlook.com μέσω των ψευδωνύμων, εκτός του βασικού λογαριασμού, χαρακτηριστικό που ικανοποίησε ιδιαίτερα τους χρήστες της υπηρεσίας. Επιπλέον, σύντομα θα προστεθεί η δυνατότητα μετακίνησης ενός ψευδωνύμου μεταξύ διαφορετικών λογαριασμών έτσι ώστε η ενοποίηση να γίνει ακόμη πιο ευέλικτη.

ΕΠΙΣΗΣ: Ασφαλής σύνδεση στο Outlook.com με τη μέθοδο 2-step verification

Η διακοπή υποστήριξης των συνδεδεμένων λογαριασμών θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2013. Φυσικά, οι λογαριασμοί σας θα μείνουν ακέραιοι με τη διαφορά ότι πλέον δε θα έχετε τη δυνατότητα γρήγορης εναλλαγής μέσα από το περιβάλλον του Outlook.com. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κάνετε αποσύνδεση και σύνδεση κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα διαφορετικό λογαριασμό.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*