Το Start Menu επιστρέφει στα Windows 8.1, λίγη υπομονή ακόμη

Το ζητήσατε και θα γίνει πραγματικότητα. Το Start Menu επιστρέφει στα Windows 8.1 σε επόμενο update τους επόμενους μήνες.

Στο συνέδριο Build 2014, οι άνθρωποι της Microsoft φρόντισαν να μας ενημερώσουν για τις τωρινές εξελίξεις και ενημερώσεις για τα Windows 8.1, ωστόσο δε σταμάτησαν εκεί. Ο Terry Myerson, αντιπρόεδρος του τμήματος των Windows, μας έδωσε μια μικρή γεύση για την επόμενη ενημέρωση των Windows 8.1 και όπως θα δείτε στην εικόνα, το αγαπημένο για πολλούς μενού Έναρξης θα επιστρέψει στο desktop των Windows 8.1.

To Start Menu θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο των Windows 7 με τη διαφορά όμως ότι θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα καρφιτσώματος Windows Store εφαρμογών για ακόμη πιο εύκολη εναλλαγή και διαχείριση των εφαρμογών που χρησιμοποιείτε συχνότερα.

Το Start Menu επιστρέφει στα Windows 8.1, λίγη υπομονή ακόμη

Παράλληλα με την επιστροφή του Start Menu, η Microsoft φαίνεται ότι στρέφει και πάλι την προσοχή της στους χρήστες που χρησιμοποιούν το λειτουργικό με τον παραδοσιακό τρόπο πληκτρολόγιο και ποντίκι και έτσι οι «μοντέρνες» εφαρμογές του Windows Store θα μπορούν πλέον να ανοίγουν στο δικό τους παράθυρο και όχι σε πλήρη οθόνη όπως ισχύει ήδη για τις τωρινές εκδόσεις των Windows 8 και Windows 8.1.

Αυτό που παρέλειψαν να ανακοινώσουν είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου update που θα περιέχει τις συγκεκριμένες βελτιώσεις καθώς επίσης και αν θα είναι μέρος ενός ακόμη update για τα Windows 8.1 ή για την επόμενη έκδοση Windows 9.

Αν και τέτοιες βελτιώσεις θα έπρεπε να είχαν γίνει από την πρώτη στιγμή, τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε ότι θα γίνουν πραγματικότητα κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες. Είναι προφανές ότι με αυτό τον τρόπο θα είχαν αποφευχθεί πολλά από τα παράπονα των χρηστών και θα ήταν ακόμη πιο «ήπια» η μετάβαση στα Windows 8.1 από μία προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού.

Κάλιο αργά, παρά ποτέ. Προς το παρόν, μπορείτε να εγκαταστήσετε το πιο πρόσφατο Windows 8.1 Update που κυκλοφορεί από τις 8 Απριλίου 2014.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

  1. Εύχομαι να το ακυρώσουν και να μην βγεί ποτέ !
    Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε βήματα προς τα πίσω !
    Έλα ρε Microsoft !

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*