7 χαρακτηριστικά των Windows 7 που άλλαξαν στα Windows 8

Σε κάθε νέα έκδοση των Windows προσθέτονται νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες που βελτιώνουν τόσο το λειτουργικό όσο και την γενικότερη εμπειρία χρήσης για τον καθένα. Στα Windows 8 η Microsoft παρουσίασε αρκετά νέα χαρακτηριστικά που δεν ήταν διαθέσιμα στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows κάνοντας παράλληλα ένα μεγάλο βήμα προς το cloud και τις οθόνες αφής.

Ωστόσο, δεν είναι λίγα τα χαρακτηριστικά των Windows 7 και Vista που αφαιρέθηκαν από τη νέα έκδοση των Windows 8 όπως το μενού Έναρξη, οι μικροεφαρμογές, το Aero Glass, το Media Center, μεταξύ άλλων. Άλλα από αυτά ανανεώθηκαν με νέες λειτουργίες και επιλογές για το χρήστη ενώ άλλα αντικαταστάθηκαν ή αφαιρέθηκαν τελείως και σταματούν την πορεία τους στα Windows 7.

Δείτε παρακάτω 7 ακόμη χαρακτηριστικά των Windows 7 που δε θα είναι πια τα ίδια στα νέα Windows 8.

Flip 3D

Η τρισδιάστατη εναλλαγή μεταξύ των ανοικτών εφαρμογών στα Windows Vista και Windows 7 έχει αντικατασταθεί με το νέο Switcher στο αριστερό μέρος της οθόνης εξυπηρετώντας την ίδια λειτουργία με διαφορετική, ωστόσο, εμφάνιση.

Blue Screen of Death (BSOD)

Η γνωστή στους περισσότερους «μπλε οθόνη» δεν είναι πλέον τόσο τρομακτική αφού εκτός από τις απαραίτητες πληροφορίες για τα σφάλματα των Windows 8 που απεικονίζονται σε γαλάζιο φόντο θα δείτε το χαρακτηριστικό θλιμμένο emoticon με σκοπό να παρουσιάσει το πρόβλημα σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον.

Δυνατότητα αναπαραγωγής DVD από το Windows Media Player

Ακούγεται τρελό αλλά η Microsoft επέλεξε να σταματήσει την υποστήριξη για αναπαραγωγή DVD ταινιών μέσω του Windows Media Player. Πλέον, για να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας ταινίες από το video club της γειτονιάς θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή που υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα όπως το δωρεάν VLC Player ή να προσθέσετε το Windows Media Center το οποίο διατίθεται πλέον ξεχωριστά από το λειτουργικό.

Προηγούμενες εκδόσεις (Previous Versions)

Αν και το χαρακτηριστικό των Προηγούμενων Εκδόσεων (Previous Versions) προσέφερε μία αρκετά καλή λύση για την ανάκτηση δεδομένων στα Windows, ωστόσο λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν τις δυνατότητες αλλά και την ύπαρξη του. Πλέον, το Ιστορικό αρχείων (File History) αναλαμβάνει να καλύψει αυτή τη δυνατότητα σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον χρήσης.

Ήχοι σύνδεσης, τερματισμού λειτουργίας, κλπ.

Η Microsoft αφαίρεσε τους ήχους τερματισμού λειτουργίας, σύνδεσης, κλπ., καθώς και τις αντίστοιχες επιλογές για την παραμετροποίηση τους. Έτσι, πλέον δε θα μπορείτε να επιλέξετε τους αγαπημένους σας ήχους κάθε φορά που πρόκειται να συνδεθείτε ή να κλείσετε τον Windows 8 υπολογιστή σας. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες επιλογές για τους ήχους μπορούν να προστεθούν από το χρήστη με registry hack.

Ειδοποιήσεις Windows Update στην επιφάνεια εργασίας

Οι ειδοποιήσεις του Windows Update στη γραμμή ειδοποιήσεων του taskbar των Windows 8 δε θα σας ενοχλήσουν ξανά για να εγκαταστήσετε τις τελευταίες ενημερώσεις του λειτουργικού. Πλέον, το εικονίδιο του Windows Update έχει αφαιρεθεί από το συγκεκριμένο σημείο και οι ειδοποιήσεις για νέες ενημερώσεις θα εμφανίζονται μόνο στης οθόνη κλειδώματος ή σύνδεσης του λογαριασμού σας.

Οικογενειακή ασφάλεια (Family Safety)

Ο Γονικός Έλεγχος (Parental Controls) στα Windows 7 δίνει τη δυνατότητα ελέγχου και διαχείρισης των λογαριασμών σε μία οικογένεια με περιορισμένες όμως δυνατότητες. Πλέον, στα Windows 8 η Οικογενειακή ασφάλεια (Family Safety) προσφέρει πλήθος νέων χαρακτηριστικών και ελέγχου σε όλες τις δραστηριότητες ενός χρήστη για ακόμη πιο εύκολη και δραστική διαχείριση των λογαριασμών.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*