Πώς να ενσωματώσετε tweets στην ιστοσελίδα σας

Αρκετές φορές έχω συναντήσει σε διάφορα sites, blogs, κλπ., εικόνες (screenshots) από το Twitter όταν ο εκάστοτε αρθρογράφος/blogger/whatever θέλει να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο tweet ενός χρήστη σχετικό με το θέμα που γράφει. Αυτή η διαδικασία, αν και απλή, απαιτεί αρκετές κινήσεις από την πλευρά του αρθρογράφου, όπως να αποθηκεύσει την εικόνα, να την ανεβάσει στη ιστοσελίδα, να την προσθέσει στο άρθρο και, τέλος, να εισάγει τον σύνδεσμο προς το λογαριασμό ή το tweet.

Το Twitter προσφέρει ένα αρκετά γρήγορο και εύκολο τρόπο να ενσωματώσετε οποιαδήποτε tweets στην ιστοσελίδα σας προσφέροντας παράλληλα μεγαλύτερη διαδραστικότητα, αφού ο αναγνώστης μπορεί να κάνει απευθείας reply, retweet, favorite, κλπ., μέσα από το tweet που έχετε ενσωματώσει.

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να ενσωματώσετε και εσείς tweets στην ιστοσελίδα ή το blog σας χωρίς κόπο και φυσικά χωρίς screenshots.

Αρχικά, βρείτε το tweet που θέλετε να ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας και πατήστε στην επιλογή Details που θα εμφανιστεί αφού κάνετε κλικ στο συγκεκριμένο tweet.

Στη νέα σελίδα που θα μεταφερθείτε, στην οποία θα εμφανίζεται μόνο το tweet που επιλέξατε, πατήστε στην επιλογή Embed this Tweet, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Επιλέξτε μία από τις επιλογές HTML, Shortcode ή Link και έπειτα επιλέξτε τη στοίχιση από την περιοχή Alignment για τη θέση εμφάνισης του tweet στη σελίδα σας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε, πλέον, είναι να αντιγράψετε τον κώδικα που εμφανίζεται στο παράθυρο και να τον επικολλήσετε στη δημοσίευσή σας.

Αυτό ήταν! Τόσο απλά!

Όπως θα δείτε στο παρακάτω tweet που έχω ενσωματώσει στο συγκεκριμένο άρθρο, είναι διαθέσιμες οι επιλογές follow, reply, retweet και favorite σε όλους.

Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε tweets που περιέχουν φωτογραφίες και βίντεο και να τα εμφανίσετε στην ιστοσελίδα σας, με την προϋπόθεση ότι προέρχονται από το pic.twitter.com και το Youtube αντίστοιχα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα εμφανίζονται μόνο οι σύνδεσμοι και, προφανώς, το κείμενο που το συνοδεύει.

Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα ενσωμάτωσης, στην περίπτωση που ο χρήστης έχει επιλέξει να διατηρεί κρυφά (protected) τα tweets του.

Τέλος, αν έχετε ενσωματώσει ένα tweet στην ιστοσελίδα σας και έπειτα το tweet αυτό δεν είναι πλέον διαθέσιμο, είτε λόγω διαγραφής από το χρήστη είτε λόγω επισήμανσης ως κρυφό, το tweet θα συνεχίσει να εμφανίζεται κανονικά με τη διαφορά ότι δε θα είναι πλέον διαθέσιμες οι επιλογές reply, retweet, favorite, κλπ., που είδατε παραπάνω.

Αν είστε developer μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

3 Comments

  1. “Επιλέξτε μία από τις επιλογές HTML, Shortcode ή Link και έπειτα επιλέξτε τη στοίχιση από την περιοχή Alignment για τη θέση εμφάνισης του tweet στη σελίδα σας.” Από πού καί πώς νά επιλέξω ένα από τά ανωτέρω, έχω μεσάνυχτα. Πού εμφανίζονται? Εγώ ακολουθώ τήν πρώτη διαδικασία, κατέβασμα αποθήκευση της εικόνας καί μετά τά γνωστά. Παρακαλώ πολύ μπορείτε νά μού πείτε

  2. Κύριε Δημήτρη, δέν εμφανίζονται HTML, Shortcode ή Link ούτε Alignment, αλλά απευθείας ένα μπλέ σύνολο από σύμβολά καί όταν κάνω κλίκ καί copy στή σελίδα μου στό fb εμφανίζεται όλο αυτό τό σύνολο καί μετά τό κλικ-δημοσιευση σπάνια εμφανίζεται τό λίνκ ΜΕ τήν φωτογραφία. Μήπως απαιτείται καμιά εφαρμογή πού δέν έχω στόν υπολογιστή? Ευχαριστώ πολύ εκ τών προτέρων.

    • Αντωνία, ο τρόπος που περιγράφω παραπάνω αφορά την ενσωμάτωση ενός tweet σε μία ιστοσελίδα και όχι σε σελίδα στο Facebook καθώς εκεί δεν υποστηρίζεται αυτή η δυνατότητα. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις copy-paste το link του tweet στη σελίδα σου στο Facebook. Το αν θα εμφανιστεί ή όχι η φωτογραφία από κάτω εξαρτάται από το εκάστοτε tweet και δεν υπάρχει τρόπος για να το ρυθμίσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*