Προγραμματίστε μελλοντικά tweets μέσω του Tweetdeck

Ένα από χαρακτηριστικά που προσφέρει το Tweetdeck, ο επίσημος client του Twitter, είναι η δυνατότητα προγραμματισμού των tweets σας σε μία οποιαδήποτε μελλοντική ημερομηνία. Αν και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους χρήστες ανεξαιρέτως, ωστόσο η χρησιμότητα αυτού του χαρακτηριστικού είναι μεγαλύτερη κυρίως για επιχειρήσεις ή ιστοσελίδες που επιθυμούν ακόμα μεγαλύτερο engagement με τους πελάτες/επισκέπτες τους.

Για παράδειγμα, μία επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται παγκοσμίως και θέλει να κρατήσει ενημερωμένους όλους του πελάτες της ανά τον κόσμο που βρίσκονται σε διαφορετικές ζώνες ώρας, μπορεί να το πετύχει πολύ εύκολα προγραμματίζοντας τα tweets σύμφωνα με τις αλλαγές της ζώνης.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να προγραμματίσετε τα tweets σας στο Tweetdeck.

Αφού συνδεθείτε στο Tweetdeck, πατήστε στο μπλε εικονίδιο σύνταξης μηνύματος που βρίσκεται πάνω αριστερά.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, αφού πληκτρολογήσετε το tweet σας, κάντε κλικ στο εικονίδιο του ρολογιού και επιλέξτε την ώρα την ημερομηνία που θέλετε να δημοσιευθεί το συγκεκριμένο tweet. Μπορείτε, επίσης, να προγραμματίσετε τη δημοσίευση μιας φωτογραφίας ή ένός προσωπικού μηνύματος με τον ίδιο τρόπο, πατώντας βέβαια τα ανάλογα εικονίδια.

Αφού τελειώσετε, πατήστε στο κουμπί Tweet για να ολοκληρώσετε τον προγραμματισμό του tweet σας.

Όπως θα δείτε, αμέσως μετά, θα δημιουργηθεί μία νέα στήλη στο Tweetdeck με τον τίτλο Scheduled στην οποία θα μπορείτε να δείτε όλα τα μελλοντικά tweets που έχετε προγραμματίσει. Από το ίδιο σημείο, μπορείτε να τα επεξεργαστείτε (edit) ή να τα διαγράψετε (delete), προφανώς πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Αν, για οποιοδήποτε λόγο, δεν εμφανιστεί αυτόματα η στήλη Scheduled μπορείτε πολύ εύκολα να την προσθέσετε πατώντας αρχικά στην επιλογή Add column που βρίσκεται πάνω αριστερά και κάνοντας κλικ στο κουμπί Scheduled.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

  1. Ενδιαφέρουσα λειτουργία, απλά, νομίζω, πως χάνεται η… γοητεία του Twitter που είναι να γράφει κάποιος ποιο άμεσα και αυθόρμητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*