Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο παροχής ενέργειας στα Windows 7

Σε προηγούμενα άρθρα έχετε διαβάσει ποια είναι αλλά και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήστε τα διαθέσιμα σχέδια παροχής ενέργειας στα Windows 7 με τις επιμέρους βασικές επιλογές τους. Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν επιθυμείτε να επεξεργαστείτε τα προεπιλεγμένα σχέδια, τα Windows 7 σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τα δικά σας σχέδια παροχής ενέργειας, σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε δημιουργήσετε, να επεξεργαστείτε αλλά και να διαγράψετε τα δικά σας σχέδια παροχής ενέργειας στα Windows 7.

Δημιουργία νέου σχεδίου παροχής ενέργειας

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Υλικό και Ήχος (Hardware and Sound) και πατήστε στην υπο-κατηγορία Επιλογές παροχής ενέργειας (Power Options).

Στο παράθυρο που θα μεταφερθείτε πατήστε στην επιλογή Δημιουργία σχεδίου παροχής ενέργειας (Create a power plan) από το αριστερό μενού επιλογών.

Όπως θα παρατηρήσετε, για να δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο παροχής ενέργειας θα χρειαστεί να επιλέξετε ως “βάση” ένα από τα τρία αρχικά σχέδια και έπειτα να πληκτρολογήσετε το όνομα του νέου σχεδίου. Πατήστε Επόμενο (Next) για να συνεχίσετε.

Επεξεργαστείτε τις προτεινόμενες ρυθμίσεις σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις και αφού τελειώσετε, πατήστε το κουμπί Δημιουργία (Create) για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στις βασικές επιλογές παροχής ενέργειας, οι ρυθμίσεις θα βρείτε στο παραπάνω βήμα είναι διαφορετικές ανάλογα με τον τύπο υπολογιστή που χρησιμοποιείτε, φορητό ή desktop. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εμφανίζονται οι επιλογές του φορητού μου υπολογιστή.[/do]

Αυτό ήταν! Το νέο σχέδιο που μόλις δημιουργήσατε είναι έτοιμο και έχει ενεργοποιηθεί αυτόματα. Φυσικά, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του πατώντας στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου (Change plan settings), όπως ακριβώς έχουμε αναφέρει στους προηγούμενους οδηγούς.

Διαγραφή του σχεδίου παροχής ενέργειας

Αν, για οποιοδήποτε λόγο, θέλετε να διαγράψετε ένα από τα σχέδια που έχετε δημιουργήσει μπορείτε να το πετύχετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Πριν προχωρήσετε στη διαγραφή, θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε αρχικά κάποιο άλλο σχέδιο παροχής ενέργειας από τα ήδη διαθέσιμα. Επίσης, η διαγραφή αφορά μόνο τα σχέδια που έχετε δημιουργήσει εσείς καθώς τα τρία προεπιλεγμένα σχέδια των Windows δε μπορούν να διαγραφούν.[/do]

Αρχικά, πατήστε στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου (Change plan settings), του σχεδίου που πρόκειται να διαγράψετε.

Στο παράθυρο που θα μεταφερθείτε κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή αυτού του σχεδίου (Delete this plan).

Επιβεβαιώστε τη διαγραφή πατώντας ΟΚ.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*