Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναγνώριση προσώπου στο Facebook

Το Facebook ενεργοποίησε ένα νέο χαρακτηριστικό αυτόματης αναγνώρισης προσώπου για να διευκολύνει την επισήμανση (tag) των φωτογραφιών σας. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ενεργοποιημένο αρχικά, αλλά υπάρχει η επιλογή απενεργοποίησης της υπηρεσίας για τους χρήστες που δεν επιθυμούν να συμμετέχουν.

Ας δούμε πώς θα το απενεργοποιήσουμε μέσα από τις ρυθμίσεις.

1. Αφού συνδεθείτε στο Facebook, βρείτε τον Λογαριασμό (Account) στο πάνω δεξί άκρο και πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις απορρήτου (Privacy settings).

2. Στη μέση της οθόνης κάντε κλικ στην επιλογή Προσαρμογή ρυθμίσεων (Customise settings).

3. Στην σελίδα που θα ανοίξει scroll-άρετε προς τα κάτω και βρείτε την κατηγορία Πράγματα που κοινοποιούν οι άλλοι (Things others share). Πατήστε στο κουμπί Επεξεργασία ρυθμίσεων (Edit settings) που βρίσκεται δίπλα από την επιλογή Προτείνετε τις φωτογραφίες μου σε φίλους (Suggest photos of me to friends).

4. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε από το drop-down μενού την επιλογή Απενεργοποιημένο (Disabled) για να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναγνώριση προσώπου.

5. Πατήστε Εντάξει (OK) για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Προφανώς, για να ενεργοποιήσετε ξανά το χαρακτηριστικό της αυτόματης αναγνώρισης επιλέξτε Ενεργό (Enabled) στο μενού του 4ου βήματος.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1371 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*