Πόσο δυνατό είναι το σήμα WiFi στον υπολογιστή σας;

Ελέγξτε πόσο δυνατό ή αδύναμο είναι το σήμα του WiFi στον υπολογιστή σας και δείτε αναλυτικές λεπτομέρειες για τη ασύρματη σύνδεση σας.

Όταν έχετε συνδέσει τον υπολογιστή σας σε ένα δίκτυο WiFi, το αντίστοιχο εικονίδιο στην περιοχή ειδοποιήσεων σας ενημερώνει, μερικώς, για την ισχύ του σήματος. Οπτικά, μπορούμε να πούμε ότι μοιάζει με το σήμα που συναντάμε στα κινητά τηλέφωνα που σημαίνει ότι όσες πιο πολλές «μπάρες» εμφανίζει τόσο πιο δυνατό είναι το σήμα που λαμβάνει ο υπολογιστής από το ασύρματο router ή access point.

Πόσο δυνατό είναι το σήμα WiFi στον υπολογιστή σας;

Πόσο δυνατό όμως είναι το WiFi σήμα;

Το εργαλείο WirelessConnectionsInfo από Nirsoft σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε την ποιότητα του WiFi σήματος στον υπολογιστή σας εύκολα και γρήγορα. Επιπλέον, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και στατιστικά για την ασύρματη σύνδεση του υπολογιστή σας μεταξύ των οποίων SSID, ρυθμός εκπομπής και λήψης, αριθμός καναλιού, αλγόριθμος πιστοποίησης, κλπ.

Για να δείτε την ποιότητα WiFi σήματος στον υπολογιστή σας, απλά βρείτε την ένδειξη της ενότητας Signal Quality, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα. Το εύρος τιμών ορίζεται από το 0 έως το 100, με το μηδέν ως την μικρότερη τιμή και το εκατό ως την βέλτιστη τιμή.

Πόσο δυνατό είναι το σήμα WiFi στον υπολογιστή σας;

Στη δική μου περίπτωση, η τιμή που λαμβάνω στο laptop είναι μεταξύ 70 και 80 που είναι σχετικά καλά. Να σημειώσω ότι η τιμή αλλάζει αυτόματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα εφ’ όσον διατηρείτε την εφαρμογή ανοικτή.

Το WirelessConnectionsInfo είναι δωρεάν και portable που σημαίνει ότι δε χρειάζεται να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της Nirsoft.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*