Αναγνώριση προσώπων στις φωτογραφίες του Facebook

Μετά από την αγορά της εταιρείας Divvyshot από το Facebook, ήρθε η στιγμή που θα παρουσιάσει το νέο χαρακτηριστικό στους χρήστες το οποίο είναι η αναγνώριση προσώπων στις φωτογραφίες. Πιο συγκεκριμένα, όταν κάποιος ανεβάζει φωτογραφίες στο Facebook θα αναγνωρίζονται αυτόματα τα πρόσωπα που υπάρχουν στην κάθε φωτογραφία και ο χρήστης θα πληκτρολογεί μόνο το όνομα του προσώπου για να ολοκληρωθεί το tag, δεν θα χρειάζεται δηλαδή να πρέπει να βάλει το “τετράγωνο” στο πρόσωπό του.

Αν και δεν φαίνεται σαν κάποια πολύ σημαντική αναβάθμιση στα εργαλεία για τις φωτογραφίες, αποτελεί μόνο την αρχή για περαιτέρω χαρακτηριστικά που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Δεδομένου ότι ανεβαίνουν γύρω στις 100 εκατομμύρια φωτογραφίες καθημερινά, οι ειδικοί του Facebook σκοπέυουν να κάνουν ακόμα πιο εύκολη την διαδικασία μέσα από αυτοματοποιημένες τεχνικές. Το καινούριο χαρακτηριστικό έχει ήδη αρχίσει να “φαίνεται” σε κάποιους και υπολογίζεται τις επόμενες ώρες/μέρες να είναι διαθέσιμο στο 100%.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*