Νέα εικονίδια στα Windows 10, το desktop αρχίζει να γίνεται flat

Τα εικονίδια στα Windows 10 Technical Preview δείχνουν το μοντέρνο και flat περιβάλλον που θα έρθει στην αγαπημένη μας επιφάνεια εργασίας.

Με τη στροφή στο μοντέρνο γραφικό περιβάλλον των Windows 8/8.1 θα περίμενε κανείς ότι το desktop θα αποκτούσε παρόμοιο σχεδιασμό για να συμβαδίζει περισσότερο με το μοντέρνο και flat σχεδιασμό που υποστηρίζει πλήρως η Microsoft. Εν μέρει αυτό συνέβη με το flat σχεδιασμό των παραθύρων, ωστόσο τα εικονίδια παρέμειναν σχεδόν ίδια με τα αυτά των Windows 7 αφήνοντας την αίσθηση ότι η Microsoft «παραμέλησε» τον επανασχεδιασμό του desktop.

Τα πρώτα σημάδια μοντέρνου και flat σχεδιασμού έρχονται με την έκδοση Technical Preview στα Windows 10. Αν και είναι ακόμη αρχή, παρατηρούμε ότι τα εικονίδια του Υπολογιστή, Επιφάνειας εργασίας, Σκληρών δίσκων, Home, Αγαπημένων, Οικιακού δικτύου, κλπ., έχουν αλλάξει ολοκληρωτικά και πλέον έχουν γίνει.. flat.

Νέα εικονίδια στα Windows 10, το desktop αρχίζει να γίνεται flat

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, τα εικονίδια συμβαδίζουν ακόμη περισσότερο με τον μοντέρνο σχεδιασμό των Windows 10. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το άσπρο, το μπλε, το πράσινο και το εκρού.

Σίγουρα δεν αποτελεί ένα από τα «μεγάλα» χαρακτηριστικά των Windows 10, ωστόσο ο νέος σχεδιασμός των εικονιδίων δίνει περισσότερη ευχαρίστηση στο μάτι και συμπληρώνει σημαντικά το γενικότερο μοντέρνο σχεδιασμό που πρόκειται να δούμε στην τελική έκδοση των Windows 10.

Πώς σας φαίνονται τα νέα εικονίδια των Windows 10;

image via

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

  1. Καλό και ενημερωτικό το άρθρο. Όμως προσωπικά τα εικονίδια και γενικά όλη την εμφάνιση των win 8 και 10 τη θεωρώ της δεκαετίας του 90. Έντονες γωνίες, φτωχοί χρωματισμοί, έλλειψη φαντασίας. Για εμένα σχεδιαστικά υπερτερούν τα win 7 όλων των μέχρι και όχι μόνον εκδόσεων. Με στρογγυλεμένες γωνίες, αίσθηση βάθους στην επιφάνεια εργασίας, ωραία χρώματα και ευχρηστία.
    Ευχαριστώ

    • Ας περιμένουμε να δούμε την τελική μορφή των Windows 10 για να έχουμε πιο σαφή εικόνα. Φαίνεται πάντως ότι το γραφικό περιβάλλον ωριμάζει με τον καιρό, προσωπικά το προτιμώ από αυτό των Windows 7. Βέβαια, γούστα είναι αυτά. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*