Ελάχιστες απαιτήσεις των Windows 8 Consumer Preview

Η νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 8 (Consumer Preview) είναι πλέον διαθέσιμη σε όλους. Πριν όμως ξεκινήσετε την εγκατάσταση καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στις ελάχιστες απαιτήσεις που θα πρέπει να έχει ο υπολογιστής σας για να είστε 100% σίγουροι ότι δε θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με το νέο λειτουργικό της Microsoft. Φυσικά, αν ο υπολογιστής σας “τρέχει” ήδη τα Windows 7 τότε δε θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα.

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα κάθε μία από τις ελάχιστες απαιτήσεις μαζί με συνοπτικές επεξηγήσεις για να τις κατανοήσετε καλύτερα.

  • Επεξεργαστής: 1 GHz ή γρηγορότερος, για 32-bit (x86) ή 64-bit (x64)

Στο συγκεκριμένο σημείο θα χρειαστεί να λάβουμε υπόψη μας και την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή. Για παράδειγμα, μία τελευταίας τεχνολογίας CPU, όπως ο i5 της Intel που “τρέχει” στα 2.6 GHz, είναι προφανώς πολύ γρηγορότερος από ένα παλιότερο επεξεργαστή ακόμα και αν τα GHz του είναι περισσότερα.

  • Μνήμη RAM: 1 GB για 32-bit ή 2 GB για 64-bit

Προφανώς η 64-bit έκδοση των Windows 8 απαιτεί περισσότερη μνήμη RAM από την 32-bit έκδοση. Οι προτεινόμενες τιμές των 1 και 2 GB αντίστοιχα ανταποκρίνονται σε τυπική χρήση του υπολογιστή. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα Windows 8 για πιο απαιτητικές εργασίες όπως επεξεργασία ήχου, εικόνα, βίντεο, κλπ. θα χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερη μνήμη RAM στον υπολογιστή σας. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε εικονικές μηχανές μέσω του Hyper-V θα χρειαστείτε το λιγότερο 4 GB RAM. Επίσης, μη ξεχνάτε ότι αν ο υπολογιστής σας διαθέτει περισσότερα από 4 GB RAM και επιλέξετε την έκδοση 32-bit, τα Windows θα αναγνωρίσουν περίπου 3.5 GB της εγκατεστημένης μνήμης RAM.

  • Σκληρός δίσκος: 16 GB ελεύθερου χώρου για 32-bit και 20 GB για 64-bit

Αν και οι ελάχιστες απαιτήσεις για το δίσκο είναι αρκετά χαμηλές, ωστόσο αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε περαιτέρω εφαρμογές σύντομα ο διαθέσιμος χώρος θα μειωθεί δραματικά. Πλέον, οι χωρητικότητες των σκληρών δίσκων είναι αρκετά μεγάλες, οπότε καλό θα ήταν ο συνολικός χώρος του δίσκου του συστήματός σας να έχει το λιγότερο 60 GB σε μέγεθος.

  • Κάρτα γραφικών: Microsoft DirectX 9 ή νεώτερο

Οι περισσότερες, αν όχι όλες, κάρτες γραφικών τελευταίας γενιάς υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη απαίτηση. Δείτε εδώ ποια έκδοση του DirectX έχετε στον υπολογιστή σας. Προφανώς, μία ξεχωριστή κάρτα γραφικών υπερτερεί μίας ενσωματωμένης που βρίσκεται στη μητρική του υπολογιστή, προσφέροντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Αν είστε gamer, καλό θα ήταν δώσετε λίγη παραπάνω βαρύτητα σε αυτό το θέμα.

  • Ανάλυση οθόνης για τις Metro εφαρμογές (Metro Apps): 1024×768 η περισσότερο

Αν και οι περισσότεροι δε θα αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε τα Windows 8 σε ένα netbook, που συνήθως η ανάλυση της οθόνης φτάνει τα 1280×720, τότε δε θα έχετε τη δυνατότητα να τρέξετε τα Metro apps.n Επίσης, αν θέλετε να εκμεταλευτείτε τη δυνατότητα “στοίχισης” δύο Metro apps στην οθόνη σας, τότε η ελάχιστη ανάλυση είναι 1366×768.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*