Εγκατάσταση των Windows 8 Consumer Preview [Clean install]

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows 8 Consumer Preview στον υπολογιστή σας και θέλετε να δείτε τη διαδικασία εγκατάστασης πριν ξεκινήσετε, είστε στο σωστό μέρος. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε πώς να πραγματοποιήσετε μία καθαρή εγκατάσταση του νέου λειτουργικού στον υπολογιστή σας, δηλαδή εγκατάσταση σε υπολογιστή που δεν υπάρχει ήδη άλλο λειτουργικό διαθέσιμο, χρησιμοποιώντας το DVD εγκατάστασης.

Επίσης, η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα χρησιμοποιείται ως αναφορά σε διαφορετικές μεθόδους εγκατάστασης όπως dual boot μεταξύ Windows 8 και Windows 7, εγκατάσταση σε Εικονική Μηχανή (Virtual Machine) μέσω του VMware Workstation και του Virtualbox, που είχατε διαβάσει στο παρελθόν για την έκδοση Developer Preview.

Δείτε τον ανανεωμένο οδηγό: Αγορά, αναβάθμιση και εγκατάσταση των Windows 8 στον υπολογιστή σας[/do]

Πριν ξεκινήσετε

Δείτε τις ελάχιστες απαιτήσεις που θα πρέπει να έχει ο υπολογιστής σας για να εγκαταστήσετε το λειτουργικό.
Κατεβάστε την έκδοση του λειτουργικού που επιθυμείτε να εγκαταστήσετε.
Θα χρειαστεί να “κάψετε” το αρχείο εγκατάστασης .iso ως bootable DVD με το πρόγραμμα εγγραφής CD/DVD που χρησιμοποιείτε.
Επιλέξτε ως πρώτη συσκευή εκκίνησης (First boot device) το DVD drive που έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας, μέσα από τις ρυθμίσεις του BIOS.

Εγκατάσταση Windows 8

Εισάγετε το DVD εγκατάστασης των Windows 8 στη συσκευή DVD και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Κατά την αρχική διαδικασία της εκκίνησης, πατήστε ένα οποιοδήποτε κουμπί από το πληκτρολόγιο όταν εμφανιστεί το μήνυμα Press any key to boot from CD or DVD. Το μήνυμα εμφανίζεται μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, οπότε να είστε γρήγοροι.

Μόλις πατήσετε το κουμπί, θα αρχίσει η διαδικασία φόρτωσης των αρχείων από το DVD για να προχωρήσετε στην εγκατάσταση.

Αφού ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί το παράθυρο της παρακάτω εικόνας, όπου μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα εγκατάστασης, την ώρα και τη γλώσσα του πληκτρολογίου σας. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Πατήστε Install now για να προχωρήσετε.

Εισάγετε τον κωδικό προϊόντος και πατήστε Next για να συνεχίσετε. Ο κωδικός σε περίπτωση που δεν τον έχετε αποθηκεύσει είναι: NF32V-Q9P3W-7DR7Y-JGWRW-JFCK8

Θα χρειαστεί να αποδεχθείτε τους όρους χρήσης τικάροντας την επιλογή I accept the licence terms. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Στο σημείο αυτό, επιλέξτε Custom (advanced) ώστε έπειτα να επιλέξετε το δίσκο που θέλετε να εγκατασταθεί το νέο λειτουργικό.

Επιλέξτε το δίσκο που έχετε προετοιμάσει πριν αρχίσετε τη διαδικασία εγκατάστασης και πατήστε Next. Αν θέλετε, μπορείτε σε αυτό το σημείο να επεμβείτε στη χωρητικότητα του δίσκου αυξομειώνοντας το μέγεθος του, πατώντας στην επιλογή Drive Options.

Σε αυτό το σημείο θα χρειαστεί να περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να αντιγραφούν και να εγκατασταθούν αυτόματα τα κατάλληλα αρχεία των Windows, όπως θα δείτε και στις παρακάτω εικόνες.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα γίνει επανεκκίνηση του υπολογιστή σας αυτόματα.

Λόγω του ότι το DVD εγκατάστασης βρίσκεται ακόμα στο drive, θα εμφανιστεί ξανά το μήνυμα εκκίνησης από το DVD. Μην κάνετε απολύτως τίποτα και περιμένετε έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο εξατομίκευσης των Windows που θα δούμε αμέσως μετά.

Αφού έχει γίνει η επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, θα εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο εξατομίκευσης των Windows. Αρχικά, πληκτρολογήστε ένα όνομα για τον υπολογιστή σας και επιλέξτε, αν θέλετε, ένα χρώμα για το φόντο. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Στην επόμενη σελίδα θα χρειαστεί να επιλέξετε ανάμεσα σε Use express settings και Customize. Αν θέλετε να γίνουν αυτόματα οι ρυθμίσεις που εμφανίζονται στην παρακάτω εικόνα πατήστε στο κουμπί Use express settings. Διαφορετικά, επιλέξτε Customize για να προχωρήσετε σε περαιτέρω ρυθμίσεις που θα δούμε στη συνέχεια.

Επιλέξτε μία από τις δύο επιλογές σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Στο επόμενο βήμα θα χρειαστεί να ρυθμίσετε το Windows Update καθώς και τον Internet Explorer. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Έπειτα, μπορείτε να επιλέξετε την αποστολή πληροφοριών σχετικά με τη χρήση του Windows Store και γενικότερα των Windows 8 για να βοηθήσετε σε τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν. Πατήστε Next για να συνεχίσετε.

Στο επόμενο βήμα, επιλέξτε αν θα αναζητούνται αυτόματα λύσεις σε προβλήματα των Windows καθώς επίσης αν θα μοιράζεστε τις πληροφορίες και την τοποθεσία σας μέσω των εφαρμογών.

Αμέσως μετά θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου. Χρησιμοποιήστε το Windows Live ID σας ή οποιαδήποτε διεύθυνση e-mail επιθυμείτε και πατήστε Next για να συνεχίσετε. Επίσης, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή Don’t want to sign in with a Microsoft account σε περίπτωση που επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα τοπικό λογαριασμό χρήστη.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία, τα Windows 8 προετοιμάζουν την πρώτη εκκίνηση του λειτουργικού.

Αυτό ήταν!

Τα Windows 8 Consumer Preview είναι μπροστά σας!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*