Πώς να αλλάξετε την εμφάνιση της Γραμμής Προόδου (Progress Bar) στον Opera

Ο Opera, αν και δε βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των browsers, ωστόσο διαθέτει αρκετά χαρακτηριστικά τα οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμα. Ένα από αυτά είναι η εμφάνιση της γραμμής προόδου (progress bar) κατά το φόρτωμα μιας ιστοσελίδας, η οποία εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με το χρόνο και το ποσοστό φόρτωσης, τα αντικείμενα και τις εικόνες που έχουν φορτωθεί, όπως επίσης και την ταχύτητα φόρτωσης.

Ως προεπιλογή, η εμφάνιση της γραμμής προόδου είναι η Απλή (Simple), όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Μπορείτε να εμφανίσετε ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες, ή και να τις απενεργοποιήσετε αν θέλετε, κατά το φόρτωμα μιας ιστοσελίδας μέσα από τις ρυθμίσεις εμφάνισης του Opera.

Κάντε κλικ στο κουμπί του Opera που βρίσκεται πάνω αριστερά και επιλέξτε Εμφάνιση (Appearance) από το μενού που θα εμφανιστεί. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε το συνδυασμό των πλήκτρων Shift + F12.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει μεταβείτε στην καρτέλα Γραμμές Εργαλείων (Toolbars) και από το μενού Γραμμή Προόδου (Progress Bar) επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες επιλογές εμφάνισης.

  • Προβολή εντός της γραμμής διευθύνσεων (Show inside address bar)
  • Αναδυόμενο στο κάτω μέρος (Pop-up at bottom)
  • Απλή (Simple)
  • Κλειστή (Off)

Αφού επιλέξετε την εμφάνιση που επιθυμείτε, πατήστε στο κουμπί Εντάξει (OK) για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*